De Domela Passie in It Damshûs

Met Freek de Jonge als verteller
Geplaatst op

Op 18 november 2019 was het precies honderd jaar geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis, de aartsvader van het Nederlandse socialisme en anarchisme, overleed. Reden voor Meindert Talma om De Domela Passie te maken: 16 liedjes over het bijzondere (en zware) leven van ‘ús Ferlosser’.

Deze zomer is er in het openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets van 21-24 juli een speciale uitvoering met een groot koor, band en strijkersensemble.

Freek de Jonge als verteller
Freek de Jonge zal optreden als de verteller van De Domela Passie. De Jonge, net als Domela een domineeszoon, werd geboren in het Groningse Westernieland en heeft net als Meindert Talma een grote fascinatie voor Domela Nieuwenhuis.

do 21 juli, vr 22 juli, za 23 juli & zo 24 juli | 20.00 uur |
It Damshûs, Nij Beets
Tickets: € 16,50 online | € 20 aan de deur (indien beschikbaar)

KOOP HIER JE TICKETS

Domela Nieuwenhuis Fonds

Pinksterlanddagen 2022 Anarchistisch festival in Appelscha

Op 3, 4 en 5 juni 2022 vinden weer de Pinksterlanddagen plaats. De Pinksterlanddagen zijn een anarchistisch festival dat jaarlijks plaatsvindt tijdens het Pinksterweekend op het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. Het hele weekend zit barstensvol met workshops, lezingen en…

Geplaatst op
Domela Nieuwenhuis Fonds

FILM: OP VOOR DE VRIJHEID OP!

Bekijk hier de film Het Strijdlied, Op voor de Vrijheid Op! In deze documentaire laat Homme Wedman zijn liefde én weerzin tegen het strijdlied als Kunst in Opstand in woord en melodie zien en horen, via een persoonlijke keuze. Uitgaand van de Marseillaise als moeder van alle strijdliederen gaan we langs de drie klassieke gezangen van de linkse beweging:…

Geplaatst op
Meer berichten over Domela Nieuwenhuis Fonds